My direct colleagues

Alwin Voetman

Directeur Verkoop

Expertise

Als Directeur Verkoop onderhoudt Alwin het contact met de klanten en zorgt er voor dat bij de klanten de juiste Progress-PME medewerkers in gezet worden.

Alwin begon zijn carrière in 1975 als biochemisch researchanalist bij het CLB (nu Sanquin). Na het afronden van de opleiding HTS chemische technologie werd Alwin process engineer bij de divisie producten van het CLB. In 1989 vervolgde hij zijn loopbaan bij het biotechnologische bedrijf EuroCetus (het latere Chiron en SynCo Biopartners) en werd hij verantwoordelijk voor het opzetten en leidinggeven aan de aseptisch afvulafdeling. In de loop van de tijd kreeg hij meer verantwoordelijkheden en werd hij benoemd tot hoofd productie (fermentatie, zuivering en aseptisch afvullen, etiketteren en verpakken). Uiteindelijk heeft Alwin bij SynCo Biopartners de ontwikkelingsafdeling opgezet en was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van biofarmaceutische processen en de daarbij behorende analytische methoden. In de afgelopen 30 jaar heeft Alwin veel ervaring opgedaan in vele facetten van de (bio)farmaceutische industrie. Alwin Voetman is sinds 2004 projectmanager en consultant bij Progress-PME. In januari 2014 is hij Directeur Verkoop.

Specialities

  • interimmanagement
  • projectmanagement
  • validatiemanagement
  • product- en procesontwikkeling
  • procesopschaling

Personal

In zijn vrije tijd fietst Alwin (1956) met zijn partner mooie routes in Nederland. Ook houdt hij van wandelen, sporten en reizen. Belangrijkste voor Alwin zijn z’n partner, kinderen en kleinkinderen.